přejít na hlavní menu přejít na kontextové menu

Práce na Novém Zélandu

  

Nový Zéland je obdobně jako Austrálie zemí, která přitahuje všechny ty, kteří mají cestovatelskou duši. Aotearoa, neboli “Země velkého bílého oblaku”, jak jej nazvali Maorští obyvatelé, je země, kde na malé ploše najdete doslova vše - nádherná horská pásma, divoké lesy, sopky, horké prameny a gejzíry, zvlněné pastviny i dlouhé písčité pláže. Můžete si zde připadat jako objevitelé, čistota a krása země Vás okamžitě přesvědčí o tom, proč je Nový Zéland označován za jednu z nejčistších a nejkrásnějších zemí světa.

Práce na Novém Zélandu je umožněna mladým lidem s českým občanstvím a věkem do 35 let, prostřednictvím pracovního programu. Ten umožňuje mladým Čechům poznat Nový Zéland a zároveň tam maximálně jeden rok cestovat a pracovat.

Nyní je možné na Novém Zélandu na Working Holiday víza studovat 6 měsíců a pracovat u jednoho zamětnavatele až 1 rok. 

Nnabízíme také variantu kombinující studium a práci. Ke studiu angličtiny dostanete jako bonus asistenci přihledání práce a pomoc při vyřízení potřebných dokumentů. Platíte tedy pouze za jazykový kurz angličtiny. Je to ideální varianta jak na Nový Zéland vycestovat a ponechat si po dobu studia čas na orientaci v novém prostředí a zdokonalení v angličtině.

Podmínky programu
Podmínky pro zájemce:
  • věk v rozmezí 18 až 35 let
  • bezdětnost
  • občan ČR s trvalým bydlištěm v ČR
  • cestovní pas platný minimálně 3 měsíce po návratu z Nového Zélandu
  • trestní bezúhonnost
  • zpáteční letenka nebo dostatek financí na její pořízení 
  • sjednané cestovní pojištění léčebných výloh v zahraničí na celou dobu pobytu
  • disponovat min. NZD 4200 při příletu (vyžadováno imigračním úřadem při příletu)
Registrace do programu:
    1 - 2 měsíce před odjezdem, účast možná kdykoliv během roku
Místo konání: Auckland, Wellington (pouze Work and Study program)
Varianty programu: Work and Travel : práci si hledáte po příjezdu na Nový Zéland ve spolupráci s organizátorem programu  (zpřístupnění databáze zaměstnavatelů, asistence při hledání práce)
Work and Study: možnost studia 5 nebo 10 týdnů, kombinace studia a asistence při hledání práce, včetně pomoci s vyřízením všech potřebných náležitostí
Pracovní pozice: pozice v oblasti služeb (hotely, restaurace, úklid, atd.) a na farmách
Délka programu (víza): max. 12 měsíců
Opakovaná účast: není možná
Mzda: NZD 12,75 / hodinu
Cena programu: Work and Travel :                                      NZD  625
Work and Study:    5 měsíců -              NZD  1500
                                       10 měsíců -             NZD  2800

Program Work and Travel  zahrnuje: 

  • asistenci při vyřízení Working Holiday víza
  • letištní transfer do ubytování
  • ubytování se snídaní v hostelu na první 2 noci (max. šestilůžkové pokoje)
  • popříletové školení, na kterém dostanete informace o životě a práci na Novém Zélandu
  • informační manuál o práci na Novém Zélandu
  • asistenci při hledání práce (informace o pracovním trhu, hledání práce, pracovní nabídky)
  • telefonní kartu s kreditem NZD 5,-
  • přístup k internetu, kopírování, skenování
  • asistenci s otevřením bankovního účtu
  • asistenci s vyřízením daňového čísla IRD Number
  • informační a poradenský servis po celou dobu pobytu
  • možnost úschovy zavazadel
  • nabídku služeb cestovní kanceláře s výhodnými cenami

 

 

Program Work and Study  zahrnuje:  

  • zápisné NZD 200
  • vratný depozit za učebnice NZD 100
  • asistence při vyřízení Working Holiday Víza
  • jazykový kurz na 5 nebo 10 týdnů
  • asistenci při hledání práce
  • asistenci při vyřízení potřebných dokumentů na Novém Zélandě
  • informační a poradenský servis po celou dobu pobytu

Cena obou programů nezahrnuje: 

  • vízový poplatek NZD 165
  • dopravu na Nový Zéland - zajistíme Vám letenku za nejvýhodnější možnou cenu
  • cestovní pojištění (povinné) - spolupracujeme s pojišťovnou Allianz
  • ubytování a stravu

 - možnost zajištění ubytování u programu Work and Travel za NZD 280 / týden v hostelu, vícelůžkový pokoj se snídaní  (max. 6 lůžek)

 -  u programu Work and Study možnost ubytování v hostitelské rodině za NZD 240/ týden, jednolůžkový pokoj s polopenzí. Účtován je také poplatek za zajištění ubytování NZD 200 a v případě zájmu je možné zajistit vyzvednutí na letišti. V Aucklandu za NZD 120, ve Wellingtonu za NZD 60.

  • jízdné za MHD v místě pobytu
  • kapesné 

Doklady potřebné k vyřízení víz:

Žádosti o Working Holiday víza se podávají on-line na webu imigračního úřadu NZ. O víza není možné žádat po příletu na Nový Zéland. S vyřízením všech formalit a víz samotných Vám budeme asistovat. K vízové žádosti je nutno doložit:

Po příletu na Nový Zéland musíte imigračním pracovníkům doložit min. NZD 4200 (hotovost, cestovní šeky, nebo výpis z účtu s platební kartou), cestovní pojištění na dobu pobytu a zpáteční letenku.

© 1999 - 2017 STUDYLINE s.r.o. - studium v zahraničí, Uhelný trh 9, 110 00 Praha 1, tel.: 224 233 428, e-mail: info@studyline.cz