přejít na hlavní menu přejít na kontextové menu

Au Pair v USA

Akční nabídka

Při příležitosti oslav 30. výročí od založení naší partnerské agentury Au Pair in America v USA, využijte akční cenu programu EUR 230 (běžná cena programu je EUR 580). Platí při registraci do konce roku 2016.

Spojené státy americké s populací 293 miliónů obyvatel jsou ekonomickou supervelmocí světa. Skládají se z 50 států a jednoho federálního distriktu – District of Columbia v němž leží hlavní město Washington, D.C. Ve vzdělávání a kulturně-výměnných programech patří ke světové špičce. Díky své velikosti USA leží v několika podnebných pásech. Severní část území leží v mírném pásu, který je ale chladnější a vlhčí než v Evropě. Nejsevernější stát - Aljaška leží v subarktickém pásu. Jižní část USA leží v příjemném subtropickém podnebném pásu a Mexický záliv, Havajské Ostrovy a poloostrov Florida v tropickém pásu. Největší města jako třeba New York, Los Angeles a Chicago nabízí proslavené restaurace, nejrůznější bary, kluby, divadla, muzea, parky a tradiční slavnosti. Například v New Yorku to jsou novoroční oslavy na Times Square a Halloween v Greenwich Village, spolu s bezpočtem dalších atrakcí činí z města světovou metropoli. Na opačném konci Spojených států, v Los Angeles a San Franciscu, Vás přivítá pestrá škála společenské zábavy. Pro au pair, které bydlí ve velkých městech a na víkend si přejí z metropole uprchnout, je skvělým řešením návštěva některého z mnoha přírodních parků nebo sportovní vyžití, jako třeba potápění, lyžování, snowboarding či túry.

au pairka s rodinou

Podmínky programu Au pair v USA

 

Program Au pair v USA je garantován vládou a je přísně monitorován. Program Au pair v USA zajišťujeme ve spolupráci s agenturou Au Pair in America. Nároky a požadavky na žadatelky tohoto programu jsou vyšší než na au pair pobyty v Evropě. Au pair musí disponovat minimálně středně pokročilou úrovní angličtiny, odpovídajícím vzděláním nebo zkušenostmi s péčí o děti, ukončeným středoškolským nebo vysokoškolským vzděláním, řidičským průkazem a dobrým zdravotním stavem. Je též nutno zvládnout bez problémů několikaminutový telefonický rozhovor s rodinou. Naše klientky umisťujeme většinou v době od šesti do osmi týdnů od podání žádosti. Kratší či naopak delší termíny však nejsou vyloučeny. Téměř vždy jsou umístěny nejdříve zájemkyně se vzorně vyplněnou přihláškou doplněnou o atraktivní přílohy (fotografie s dětmi, doporučení plná chvály dle amerických zvyklostí atd.) a s pokročilou úrovní angličtiny.

Podmínky programu

  • svobodná slečna, bez závazků, ve věku 18 - 26 let
  • minimálně středně pokročilá znalost angličtiny
  • ukončené středoškolské vzdělání
  • platný cestovní pas
  • řidičský průkaz
  • výborný zdravotní stav
  • zkušenost s péčí o děti (nejméně 200 hodin práce s dětmi za poslední 3 roky), je třeba doložit reference
  • čistý trestní rejstřík
  • odhodlanost strávit 12 měsíců v USA

 

Nejvíce jsou žádány dívky: nekuřačky, hrající na hudební nástroj, sportovně zaměřené, ovládající základy kuchařského umění, mající dobrý vztah ke zvířatům.

Co se od au pair očekává?

  • Podpis kontraktu v délce 12 měsíců s možností prodloužení až na 2 roky.
  • Účast na čtyřdenním školení ve státě  New York po příletu (školení pořádá US organizátor Au pair in America).
  • Výpomoc přibližně 45 hodin týdně s péčí o děti a s domácími pracemi, které se přímo týkají dětí.
  • Zodpovědnost a flexibilita.
  • Studium anglického jazyka nebo jiných odborně zaměřených kurzů dle vlastního výběru.

Co máte v USA zajištěno?

  • Zdarma zpáteční letenka z Prahy do New Yorku a následně do místa bydliště hostitelské rodiny.
  • Zdarma čtyřdenní školení v New Yorku.
  • Kapesné min. $ 195,75 / týden, u programu Au pair Extraordinaire min. $ 250,- / týden.
  • Jednorázový příspěvek na studium angličtiny nebo odborného kurzu částkou $ 500,- /rok.
  • 13-ti měsíční J-1 vízum s možností prodloužení na dalších 12 měsíců.
  • Zdarma ubytování a stravu v rodině.
  • Základní zdravotní pojištění (léčebné výlohy do výše $ 50.000,-, zavazadla do výše $ 2.500 nevztahuje se na zubaře a ostatní specialisty, sportovní činnost, ani na 13. měsíc pobytu). Doporučujeme se připojistit – Travel & Sports & Medical Insurance za $ 300,- (léčebné výlohy do výše $ 500.000,-, nezbytné zubní ošetření, sportovní činnost, zavazadla do výše $ 2.500,- a zahrnuje 13. měsíc pobytu).
  • Dva týdny placené dovolené.
  • Volný jeden a půl dne každý týden (obvykle půl soboty a celá neděle).
  • Volný víkend jednou za měsíc (tj. od pátečního večera do pondělního rána).
  • Podporu amerického koordinátora po celý rok.
  • Možnost cestování po USA po ukončení au pair programu (13. měsíc).
  • Pro případ nesnází má každá au pair možnost použít bezplatnou 24 hodinovou Helpline.

Au pair Extraordinaire

 

Pro zkušené au pair nabízíme program Au pair Extraordinaire s kapesným $ 250,- / týden. Podmínkou je minimální věková hranice 20 let, dvouletá praxe v oboru péče o děti, středoškolské vzdělání ve vztahu k dětem (SPGS, SZS, Rodinná škola), lékařské (dětské lékařství) nebo pedagogické (učitelství pro základní školy). Kvalifikovat se mohou také au pair s minimálně dvouletou praxí v zahraničí, kterou musí doložit ověřitelnými referencemi. Ostatní podmínky pro účast v Au pair Extraordinaire programu jsou stejné jako u au pair programu.

Educare in America

Program Educare je určen pro slečny, které chtějí při au pair pobytu v USA také studovat. Program zahrnuje 30 hodin týdně péče o děti a studovat je možné až 6 hodin týdně (u klasického au pair programu v USA je možné studovat pouze 3 hodiny týdně). Příspěvek na studium je až USD 1000,- a kapesné činí USD 146,81 / týden. V systému přihlášky našeho ameriského partnera najdete seznam škol. Na program Educare je možné nastoupit buď v létě (červenec, srpen), kdy přihláška musí být zkompletována nejpozději do poloviny května nebo nástup v prosinci, kdy kompletní přihláška musí být odeslána nejpozději do poloviny září. Ostatní podmínky pro účast v programu Educare jsou stejné jako u klasického au pair programu.

 

Prodlužování au pair pobytu v USA

 

Tato skvělá nabídka je určena pro slečny, které by si au pair pobyt v USA rády prodloužily o 6, 9 nebo 12 měsíců. Žádost o prodloužení musíte podat minimálně 3 měsíce před koncem Vašeho prvního ročního pobytu a můžete zůstat u stejné rodiny nebo požádat o nalezení rodiny nové. Po prodloužení pobytu Vám rodina opět přispěje na studium částkou: $ 500,- / rok (resp. částkou $ 250,- / 6 měsíců). Prodloužení pobytu závisí na prodloužení víz J-1. Pokud Vám ministerstvo zahraničí USA zamítne žádost o prodloužení pobytu, musíte se vrátit domů do konce třináctého měsíce pobytu.

K prodloužení pobytu budete potřebovat tyto dokumenty

  • childcare reference od stávající rodiny v USA
  • nově vyplněný formulář Child Care Form
  • prohlášení, že chcete zůstat v USA dalších 6, 9 nebo 12 měsíců
  • zdravotní pojištění Vám prodlouží automaticky US organizátor

Dokumenty potřebné k registraci

 

! Všechny formuláře musí být vyplněny černou propisovací tužkou (kromě CPI) !

  • Application form - nevyplňuje se strana 7 a 11 (ty jsou pouze pro program Au pair Extraordinaire), na úvodní straně tohoto formuláře je seznam dokumentů, které musíte doložit.
  • 3 reference - tyto formuláře jsou obsaženy v Application form na straně 8, 9 a 10. Je možné vyplnit 2 x stranu 10 a vynechat tak buď formulář 8 nebo 9. Reference nesmí vyplňovat členové rodiny.
  • Dopis rodině - dopis je nejdůležitější částí celé žádosti, proto byste si s ním měla dát velmi záležet. Dopis by měl být na 2 strany A4 (alespoň 200 slov), nejlépe napsaný na počítači. V dopise je velmi důležité jak prezentujete sama sebe, své zájmy, rodinu i zkušenosti s dětmi. Stejné zkušenosti s dětmi, které uvádíte v dopise, by se měly objevit i ve formuláři "Childcare Experience", který je obsažen v Application form na straně 6.
  • Koláž z fotek - koláž by měla být na 2 strany A4. Použijte jak rodinné fotografie, fotografie s kamarády, tak i fotografie, kde hlídáte děti nebo kde si hrajete s dětmi. Naprosto nevhodné jsou fotky se skleničkami a lahvemi alkoholu, fotky v plavkách se také nedoporučují. U fotografií by měl být krátký popisek, který vystihuje situaci na fotografii, popisky musí být napsány černou propisovací tužkou. Do pravého horního rohu na první stranu nalepte Vaší fotografii pasového formátu.
  • Medical form - část A vyplní au pair, část B vyplní doktor. K tomuto formuláři přikládáme "Překlad seznamu nemocí".
  • Formulář CPI Personality Profile Test - jedná se o vyplnění tzv. osobnostního dotazníku o obsahu 260 otázek ve formě psychotestu, kde se u každé otázky zakroužkuje obyčejnou tužkou jeden kroužek s odpovědí T (true) nebo F (false).
  • Výpis z rejstříku trestů - výpis nesmí být starší než 6 měsíců.
  • Kopie řidičského průkazu.
  • Kopie pasu.
  • Kopie maturitního vysvědčení nebo vysokoškolského diplomu.
  • Kopie dalších osvědčení či certifikátů.

Průběh vyřizování

  • Vyplnění formulářů a kompletace všech dokumentů.
  • Závěrečný pohovor, na který donesete všechny dokumenty a uhradíte registrační poplatek ve výši 600,- Kč. Doporučujeme zaslat všechny dokumenty na adresu agentury STUDYLINE cca 10 dní před plánovaným datem závěrečného pohovoru ke kontrole.
  • Po převzetí a kontrole kompletní žádosti vše zasíláme partnerské agentuře v USA.
  • Do cca 10 dnů dostaneme "Letter of acceptance", v případě, že jste byla přijata do programu. Americký organizátor pro Vás začíná hledat rodinu
  • Obdržíte několik telefonátů od rodin v USA. Vy i rodina máte jedinečnou možnost dozvědět se o sobě co nejvíce než se definitivně rozhodnete, zda spolu chcete spolupracovat. Proto je velmi důležité projevovat během telefonátu snahu, dozvědět se co nejvíce o dětech a rodině. Není důležité, zda mluvíte gramaticky správně, ale zda se snažíte co nejvíce komunikovat a projevujete opravdový zájem o děti a rodinu. Můžete obdržet i několik telefonátů od jedné rodiny, aby se ujistili, že jste pro ně opravdu vhodná au pair.
  • V momentě, kdy se dohodnete s konkrétní rodinou, domluvíme všechny potřebné detaily Vašeho odjezdu.
  • Předáme Vám "Placement Pack", který obsahuje: Confirmation of Placement – potvrzení s detaily o rodině a Vašem umístění, Payment Sheet – návod jak platit depozit, Guidelines for a Successful Year, Your Steps to America, informace o cestování po USA, informace o Orientation v New Yorku, informace o telefonních kartách, informace o zdravotním pojištění v USA, formuláře k vyřízení J-1 víza, Pre-Departure Information - informace před odletem a mnoho důležitých informací.
  • Organizátorem  Vám bude vystavena faktura za účast na programu EUR 290.
  • Vyřízení víz na ambasádě USA v Praze. S přípravou podkladů a vyřizováním víz Vám budeme asistovat.
  • Obdržíte letenku a ostatní podklady o pobytu v USA.
  • A pak už vzhůru za dobrodružstvím :-).

Náklady na au pair pobyt v USA

  • Poplatek za program EUR 580
  • Vízový poplatek J-1 činí 4000 Kč (poplatky se můžou změnit, aktuální informace najdete na: www.usembassy.cz).
  • Kapesné na první 4 dny (Orientation ve státě New York) , cca USD 150 (případný výlet do New Yorku, suvenýry, jídlo)

Nejčastější dotazy k programu au pair v USA

Jak dlouho trvá vyřízení au pair pobytu?

Doporučujeme se zaregistrovat hned jak se rozhodnete pro účast v programu Au pair USA, minimálně však 3 měsíce před plánovaným odletem.

Můžu se přihlásit do programu pokud nemám řidičský průkaz?

Bohužel nemůžete. Účast na interview není možná bez splnění všech podmínek programu. Podmínka vlastnit řidičský průkaz je zde proto, že naprostá většina amerických rodin od Vás bude očekávat vození dětí do a ze školy, na různé aktivity apod. Řidičský průkaz nestačí pouze vlastnit, ale je třeba být i pozorným řidičem. Proto doporučujeme se v tomto směru zdokonalovat ještě před odletem do USA.

Mohu si vybrat místo, kam bych chtěla být umístěna?

Naše partnerská agentura Au pair in America umísťuje au pair ve 165 oblastech, ve 35 státech. Náš úkol je najít rodinu, která Vám bude nejlépe vyhovovat. Naše zkušenosti ukazují, že rodina, ve které budete umístěna je důležitější než samotné místo, kde rodina žije. Proto je z Vaší strany důležitá flexibilita ohledně místa umístění.

Mohu odjet k rodině, kterou jsem si našla v USA sama?

Ano, je to možné, pokud vy i rodina splňujete požadavky programu. Rodina se bude muset registrovat u naší partnerské agentury v USA. Vy byste měla kontaktovat zástupce naší agentury a informovat ho o Vámi vybrané rodině. I když už máte rodinu zajištěnou, budete muset absolvovat standardní postup (vyplnění přihlášky, interview atd.).

Mohu ukončit program předčasně a odjet domů, když se mi nebude v USA líbit?

Ještě předtím, než se přihlásíte do programu je nutné důkladně zvážit, zda vydržíte rok daleko od domova, v kulturně odlišném prostředí bez rodiny a svých přátel. Je přirozené, že se Vám bude zpočátku stýskat. Se správným postojem, s pomocí rodiny, místního koordinátora a nových přátel však tento stesk rychle překonáte. Pokud z nějakého důvodu ukončíte program předčasně, ztratíte nárok na vrácení depozitu (pokud jste depozit hradila), propadne Vám třináctý měsíc na cestování a také zpáteční letenku si budete muset uhradit sama.

 

 

 

 

 

 

Vyberte si jazykový kurz

© 1999 - 2016 STUDYLINE s.r.o. - studium v zahraničí, Uhelný trh 9, 110 00 Praha 1, tel.: 224 233 428, e-mail: info@studyline.cz